Kertész Tamara

Ha két szóval kellene jellemeznem magam és a hivatásom, a „munkapszichológus” és a „fenntarthatóság” lennének azok.

 

Munkaszichológusként szenvedélyemmé vált, hogy tegyek az élhető munkahelyekért, a jól működő struktúrákért és az elégedett munkavállalókért, munkáltatókért. Magánemberként a fenntarthatóság, a (környezet)tudatosság  és az egyszerűségre való törekvés vezérel.  Módszereimben ezt a kettőt ötvözöm.

szervezetfejleszés munkapszichológus
MUNKAPSZICHOLÓGIA

Munkapszichológusként végeztem a Debreceni Egyetemen. A pszichológia iránti érdeklődésem kisiskolás koromra nyúlik vissza. Mindig érdekelt az emberi viselkedés, a gondolatok és a tettek közti láthatatlan híd. A munkapszichológiában találtam meg a számításom, hiszen ezen a területen a hangsúly a fejlődésen van. Nemcsak a hibák helyrehozása a feladat, hanem a jóból a legjobbat kihozni. Hiszem, hogy mindenre van jó megoldás – több is … – , hiszem, hogy lehet élmény a hatékony munka. 
2017-től erősítem a Mindset Pszichológia szakújságírói csapatát, immár a Karrier és Gazdaság rovat élén. 
Jelenleg karriercoachként és szervezetfejlesztési tanácsadóként, trénerként dolgozom azon, hogy a munka világáról alkotott általános negatív kép halványuljon, hogy dolgozni élmény legyen mindenkinek, a ranglétra akármely fokán. 
Többnyire kis- és középvállalkozásoknak segítek felismerni azt, hogy a fejlődő szemléletmód, a tudatos üzleti tervezés és humánpolitika nem a nagyok kiváltsága. Egyéni karrier tanácsadásban pedig abban nyújtok támaszt, hogy bárki megtalálhassa értékeit, saját fejlődési útját.

2019 Coach jogosítványomat megszereztem Németh Zita PCC  és az Arthur Hunt Group képzésén.
2019 Tréner-Tanácsadó-Facilitátor lettem a Legacy Kft. “TTF” képzésén.

Érdekel, hogy mit csinál egy munkapszichológus? Mi a munkája? Mik a szupererejei?

Olvass bele a BLOGBA vagy tedd fel nekem a KÉRDÉSED!

FENNTARTHATÓSÁG

Amikor szülőként engem/minket is elért az ökológiai szorongás, elkezdtük fokozatosan átalakítani az életmódunkat fenntarthatóbbra, természetesebbre, hulladékmentesebbre. Eközben szólalt meg bennem a munkapszichológus: miérteket és megoldásokat akartam. Miért nem teszünk így mindannyian? Milyen egyéni hasznunk van abból, ha csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat? Mik az akadályok, mik a lehetőségek? Hogyan lehetne megmutatni mindenkinek, hogy sokkal egyszerűbb és környezetkímélőbb boldognak lenni, mint gondolnák.
Így jött, hogy cikkeket kezdtem írni a témában, egyre több megkeresés érkezett. Ma már rendszeresen tartok előadásokat, workshopot, állandó szerzője vagyok a hulladékmentes.hu portálnak, de rádiós beszélgetésem is volt ezzel kapcsolatban.
Szervezetfejlesztési projektjeimet is a fenntarthatóságra építem: célom, hogy  egyszerűsítéssel és tudatossággal oldjunk meg problémákat, valamint környezettudatos-hulladékmentes tréninggel segítem csökkenteni a céges öko-láblenyomatot.

ÉRTÉKEK

Munkámban mindig törekszem arra, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg. Az optimális megoldás számomra mindig azt jelenti, hogy a legkisebb pazarlással a legnagyobb hatásfokot érjük el a legegyszerűbb módon, jövőbiztosan. Azt vallom, hogy minden – bár eltérő mértékben, de – fejleszthető. 
Ez a szemléletmód segít abban, hogy úgy építem fel előadásaimat, cikkeimet és a coaching alkalmakat is, hogy bárki találjon benne számára hasznosítható, a mindennapokba beépíthető és fejlesztő tudást.
Mitől speciális a szervezetfejlesztési munkamódszerem? – attól, hogy elkötelezett vagyok a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett. Ez egy egészen új keretbe rendezi a szervezetfejlesztési és munkapszichológiai ismereteimet. Megoldásainkban mindig szem előtt tartom, hogy hosszú távra tervezzünk. Fenntartható, jövőbiztos és környezetkímélő alapokra helyezzük a szervezeteket

KERTÉSZ TAMARA
munkapszichológus

Megjelenéseim a médiában

Kérdezni szeretnél? Felkeltettem az érdeklődésed?

Vegyük fel a kapcsolatot!