Kertész Tamara

Ha két szóval kellene jellemeznem magam és a hivatásom, a „munkapszichológus” és a „fenntarthatóság” lennének azok.

 

Munkaszichológusként szenvedélyemmé vált, hogy tegyek az élhető munkahelyekért, a jól működő struktúrákért és az elégedett munkavállalókért, munkáltatókért. Magánemberként a fenntarthatóság, a (környezet)tudatosság  és az egyszerűségre való törekvés vezérel.  Módszereimben ezt a kettőt ötvözöm.

szervezetfejleszés munkapszichológus
MUNKAPSZICHOLÓGIA

Munkapszichológusként végeztem a Debreceni Egyetemen. A pszichológia iránti érdeklődésem kisiskolás koromra nyúlik vissza. Mindig érdekelt az emberi viselkedés, a gondolatok és a tettek közti láthatatlan híd. A munkapszichológiában találtam meg a számításom, hiszen ezen a területen a hangsúly a fejlődésen van. Nemcsak a hibák helyrehozása a feladat, hanem a jóból a legjobbat kihozni. Hiszem, hogy mindenre van jó megoldás – több is … – , hiszem, hogy lehet élmény a hatékony munka. 
2017-től erősítem a Mindset Pszichológia szakújságírói csapatát, immár a Karrier és Gazdaság rovat élén. 
Jelenleg karriercoachként és szervezetfejlesztési tanácsadóként, trénerként dolgozom azon, hogy a munka világáról alkotott általános negatív kép halványuljon, hogy dolgozni élmény legyen mindenkinek, a ranglétra akármely fokán. 
Többnyire kis- és középvállalkozásoknak segítek felismerni azt, hogy a fejlődő szemléletmód, a tudatos üzleti tervezés és humánpolitika nem a nagyok kiváltsága. Egyéni karrier tanácsadásban pedig abban nyújtok támaszt, hogy bárki megtalálhassa értékeit, saját fejlődési útját.

Érdekel, hogy mit csinál egy munkapszichológus? Mi a munkája? Mik a szupererejei?

Olvass bele a BLOGBA vagy tedd fel nekem a KÉRDÉSED!

FENNTARTHATÓSÁG

Amikor szülőként engem/minket is elért az ökológiai szorongás, elkezdtük fokozatosan átalakítani az életmódunkat fenntarthatóbbra, természetesebbre, hulladékmentesebbre. Eközben szólalt meg bennem a munkapszichológus: miérteket és megoldásokat akartam. Miért nem teszünk így mindannyian? Milyen egyéni hasznunk van abból, ha csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat? Mik az akadályok, mik a lehetőségek? Hogyan lehetne megmutatni mindenkinek, hogy sokkal egyszerűbb és környezetkímélőbb boldognak lenni, mint gondolnák.
Így jött, hogy cikkeket kezdtem írni a témában, egyre több megkeresés érkezett. Ma már rendszeresen tartok előadásokat, workshopot, állandó szerzője vagyok a hulladékmentes.hu portálnak, de rádiós beszélgetésem is volt ezzel kapcsolatban.
Szervezetfejlesztési projektjeimet is a fenntarthatóságra építem: célom, hogy  egyszerűsítéssel és tudatossággal oldjunk meg problémákat, valamint környezettudatos-hulladékmentes tréninggel segítem csökkenteni a céges öko-láblenyomatot.

ÉRTÉKEK

Munkámban mindig törekszem arra, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg. Az optimális megoldás számomra mindig azt jelenti, hogy a legkisebb pazarlással a legnagyobb hatásfokot érjük el a legegyszerűbb módon, jövőbiztosan. Azt vallom, hogy minden – bár eltérő mértékben, de – fejleszthető. 
Ez a szemléletmód segít abban, hogy úgy építem fel előadásaimat, cikkeimet és a coaching alkalmakat is, hogy bárki találjon benne számára hasznosítható, a mindennapokba beépíthető és fejlesztő tudást.
Mitől speciális a szervezetfejlesztési munkamódszerem? – attól, hogy elkötelezett vagyok a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett. Ez egy egészen új keretbe rendezi a szervezetfejlesztési és munkapszichológiai ismereteimet. Megoldásainkban mindig szem előtt tartom, hogy hosszú távra tervezzünk. Fenntartható, jövőbiztos és környezetkímélő alapokra helyezzük a szervezeteket

KERTÉSZ TAMARA
munkapszichológus

Megjelenéseim a médiában

Kérdezni szeretnél? Felkeltettem az érdeklődésed?

Vegyük fel a kapcsolatot!