Mi az a Coaching szemléletű karrier tanácsadás?

Pszichológusként és coachként többek között a coaching szemléletű karrier tanácsadás, azaz a karrier témájú coaching folyamat is a profilomhoz tartozik. Bár végzettségem szerint pszichológus vagyok, ez a karrier tanácsadás műfaját tekintve igen messze áll a klasszikus pszichoterápiától. A problémák mélylélektani elemzése és az okok keresése helyett itt a megoldásokra koncentrálunk. Nem a zavarok megszüntetése a cél, hanem az, hogy egy segítő, támogató környezetben találjuk meg az utat a fejlődéshez, a továbblépéshez. A karrier tanácsadásban a múlt helyett a jövőre helyezzük a hangsúlyt. A pszichológiai tanácsadás távol áll a szó szoros értelmében vett tanácsadástól. A velem való konzultációk után nem az én tanácsaimmal, hanem a saját céljaiddal és döntéseiddel távozol.

Személyreszabott célkitűzés.

Jövőtudatos döntések.

Hosszú távú megoldások.

Mikor segít a karrier tanácsadás?

… és szeretnél egy igényes, rendezett önéletrajzot beadni, hogy növeld az esélyeidet. És szeretnél úgy odaülni az interjúra, hogy felkészült, és magabiztos vagy.

… és nem tudod, merre indulj tovább. A karrierünk során adódnak olyan szakaszok, amikor egyszerűen nem látjuk, hogyan és miben lehetne fejlődni, azt érezzük, hogy zsákutcába érkeztünk. Ilyenkor jól jön, ha új célokat állítasz magad elé, ha egy biztonságos, segítő környezetben ismét megmozgatod elakadt fogaskerekeidet.

… de nem tudod, hogyan lenne jó belevágni a megvalósításba. Általában az első lépéseket a legnehezebb megtenni. Néhány jól irányzott kérdés, vagy egy megfontolt cselekvési terv kidolgozása útjára indíthatja régi álmaidat. Ahogyan egyetlen kő képes elindítani a lavinát.

… az életszerepek között. A munkánk és a magánéletünk igazán érzékeny rendszert alkotnak. Sokszor nehéz visszabillenteni az egyensúlyi állapotba, ha egyszer eltolódtak a hangsúlyok. A karrier tanácsadás során egyfelől megismerheted saját, egyedi fontossági sorrendedet, másfelől pedig megtanulod átvenni az irányítást saját életed felett.

… de nem vagy biztos abban, melyik a te utad. A coaching szemléletű karrier tanácsadás lehetővé teszi, hogy biztonságos környezetben, alaposan megvizsgáljuk a lehetőségeket és kijelöljük az odavezető utat.

… a karriered szempontjából, de bizonytalan vagy a kimenetelt illetően. Ilyenkor a tanácsadás segíthet céltudatosan végiggondolni a lehetőségeinket és meghozni azt a döntést, amelyik számodra a legtöbb haszonnal járhat.

… például az időgazdálkodásban vagy a kompetenciákat illetően. Ebben az esetben a karrier tanácsadás során kiaknázzuk a benned rejlő lehetőségeket, megtaláljuk, hogyan használhatod őket a leghatékonyabban.

Hogyan zajlik egy tanácsadási folyamat?

1. Lépés

Megfogalmazzuk a megoldandó feladatot

2. Lépés

Kitűzünk elérhető célt

3. Lépés

Megnézzük, hogy ehhez képest hol tartasz

4. Lépés

Megkeressük a benned rejlő lehetőségeket, amik segítenek a célhoz vezető úton

5. Lépés

Kidolgozzuk és útjára indítjuk az akciótervet

A karrier tanácsadás nem egy passzív folyamat. Közösen dolgozunk a megoldási lehetőségeken.

Tehát az üléseken kitaláljuk, megbeszéljük  a az Önnek legfontosabb célokat és stratégiákat, megvalósítani pedig Te fogod.

saját céljaidhoz a saját eszközeiden keresztül jutsz el. Te valósítod meg a terveidet. Csak olyan dolgokat csinálsz majd, amit valóban szeretnél és készen is állsz rá.

Tehát semmi sem kötelező, a kidolgozott cselekvési terv 100%-ban személyre szabott.

Az benned meglévő lehetőségeket keressük meg, a saját képességeidet csillogtathatod meg, én csak a tükröt tartom.

Tehát a folyamatnak része az önismeret fejlesztése is.

Figyelem!

Karrier coachingra és karrier tanácsadásra a

 következő foglalható időpont: 2020. december 1.

Köszönöm a megértést!

Felkeltette az érdeklődésedet? Ebben témában keresel szolgáltatást?

Vegyük fel a kapcsolatot!

Karrier tanácsadás Debrecen belvárosában
Az első interjú  egy 60-90 perces alkalom , amelynek díja egyszeri 9000 Ft.
A további alkalmak (általában) 15000 Ft  (Amelyeknek száma és díja a konkrét eset témájától, komplexitásától függően az első interjún megbeszéltek szerint alakul!)

Karrier tanácsadás online (Skype felületen)
Az első interjú  egy 60-90 perces alkalom , amelynek díja egyszeri 7000 Ft (előre utalással).
A további alkalmak (általában) 12000 Ft  (Amelyeknek száma és díja a konkrét eset témájától, komplexitásától függően az első interjún megbeszéltek szerint alakul!)

Figyelem! Az online konzultáció nem helyettesíti az élőben folytatott tanácsadást, amely a személyes kapcsolat és jelenlét miatt sok esetben hatékonyabb, gyorsabb folyamat.

Karrier témájú bejegyzések a BLogon