Kertész Tamara

 – “… a csoportok olyanok, mint a hópelyhek: nincs köztük két egyforma.”  

 

A hivatásom a fejlesztés, a szenvedélyem a csoportok. Munkapszichológusként az én küldetésem, hogy a hétfő reggel mindenki számára örömteli legyen

SZAKMAI UTAM

Munka- és szervezetpszichológusként végeztem a Debreceni Egyetemen. A pszichológia iránti érdeklődésem kisiskolás koromra nyúlik vissza. Mindig érdekelt az emberi viselkedés, a gondolatok és a tettek közti láthatatlan híd. A munkapszichológiában találtam meg a számításom, hiszen ezen a területen a hangsúly a fejlődésen van. Nemcsak a hibák helyrehozása a feladat, hanem a jóból a legjobbat kihozni. Hiszem, hogy mindenre van jó megoldás – több is … – , hiszem, hogy lehet élmény a hatékony munka. Folyamatos továbbképzés – és oktatás – mellett jelenleg karriercoachként és szervezetfejlesztési tanácsadóként, trénerként dolgozom azon, hogy a munka világáról alkotott általános negatív kép halványuljon, hogy dolgozni élmény legyen mindenkinek, a ranglétra akármely fokán

SZERVEZETFEJLESZTÉS • Többnyire kis- és középvállalkozásoknak segítek felismerni azt, hogy a fejlődő szemléletmód, a tudatos üzleti tervezés és a működő humánpolitika nem a nagyok kiváltsága. HR projektek, komplex fejlesztési folyamatok és innovatív ötletek nemcsak a multiknál léteznek. 😉 Munkapszichológusként az emberi tényező a szakterületem, az egyének, csoportok és rendszerek munkáját segítem. További információk

TRÉNING • A tréning módszertant a tapasztalati alapon történő tanulás miatt zártam a szívembe. A csoportok vezetése, és a közös fókuszált munka koordinálása korábban is az egyik erősségem volt. Mióta fejlesztő szakemberként a napi munkámban használom a tréning erejét, azóta pedig a legnagyobb feltöltődést adja számomra, hogy szemtanúja lehetek testközelből az emberi fejlődésnek, tapasztalásnak és önismeretnek.

COACHING • A coaching mára a közéletben valami egészen mást jelent, mint eredetileg. A coachinggal egyetemi éveim alatt találkoztam és kerültem szoros kapcsolatba. Ez a módszertan az, ami munkapszichológusként egy végtelenül színes eszköztárat és egy sajátos szemlélet módot ad a fejlesztéshez. Egyéni karrier coachingban pedig abban nyújtok támaszt, hogy bárki megtalálhassa értékeit, saját karrierútját. 2020-tól Nyíregyházi Egyetemen oktatok coaching szakos hallgatókat a módszertan alkalmazására. 

2019 Coach jogosítványomat megszereztem Németh Zita MCC  és az Arthur Hunt Group képzésén.
2019 Tréner-Tanácsadó-Facilitátor lettem a Legacy Kft. “TTF” képzésén.
2020- A Debreceni Egyetem Sportpszichológusi képzését végzem.

Egyebek:
2017-2020 A Mindset Pszichológia szakújságírója, a Karrier&Gazdaság rovatvezetője

2019-2020 A hulladékmentes.hu vendégszerzője az ökopszichológia rovatban.

2019- A Debreceni Coach Club büszke tagja

2020- A Nyíregyházi Egyetem óraadó oktatója coaching szakirányon

2021- A Street Training Debrecen szervezője

ÉRTÉKEK

Munkámban mindig törekszem arra, hogy a legoptimálisabb megoldást találjuk meg. Az optimális megoldás számomra mindig azt jelenti, hogy a legkisebb pazarlással a legnagyobb hatásfokot érjük el a legegyszerűbb módon, jövőbiztosan. Azt vallom, hogy minden – bár eltérő mértékben, de – fejleszthető. 
Ez a szemléletmód segít abban, hogy úgy építem fel előadásaimat, cikkeimet és a coaching alkalmakat is, hogy bárki találjon benne számára hasznosítható, a mindennapokba beépíthető és fejlesztő tudást.
Mitől speciális a szervezetfejlesztési munkamódszerem? – attól, hogy elkötelezett vagyok a fenntarthatóság és a környezettudatosság mellett. Ez egy egészen új keretbe rendezi a szervezetfejlesztési és munkapszichológiai ismereteimet is. Megoldásainkban mindig szem előtt tartom, hogy hosszú távra tervezzünk. Fenntartható, jövőbiztos és környezetkímélő alapokra helyezzük a szervezeteket.

KERTÉSZ TAMARA
munkapszichológus

Megjelenéseim a médiában

Kérdezni szeretnél? Felkeltettem az érdeklődésed?

Vegyük fel a kapcsolatot!