COACHING

Egyéni – vagy igény, megegyezés szerint csoportos – coaching Debrecenben és online. A coaching kiemelten kedves számomra az általam használt módszertanok között. Rengeteg tévhit és félreértés övezi, de bízom abban, hogy a megfelelő szakmai színvonallal és a folyamatos ismeretterjesztéssel méltó helyére kerül ez a sokoldalú módszer. A coachingot szívesen használom a munkámban, a saját életvezetésemben, oktatom egyetemi képzésen és a hétköznapokban igyekszem edukálni azokat, akikhez elérek. Kiemelten fontosnak tartom, hogy aktívan részt vegyek olyan szervezetek életében, amelyek a coaching jó hírét, megbízhatóságát és a szakemberek munkájának minőséget tűzik a zászlójukra, ezért aktív tagja vagyok a Debreceni Coachok Egyesületének

Kinek való a coaching?

A coaching egy személyre szabott fejlesztés, ami a coach-csal történő együttműködésen alapul. Egy olyan folyamat, ami segíti a tervezett/tervezhető, folyamatos és stabil személyes fejlődést, bizonyos előre kitűzött célok elérését és közben az inspiráló, önismeretet mélyítő élményként szolgál. Tulajdonképpen a coaching bárkinek hasznos, akinek vannak vágyai, céljai, fejlődni szeretne valamiben és az ezzel való – sokszor komfortzónát feszegető – munkára alkalmas állapotban van.  

munkapszichológus coaching tréning hr tanácsadás

Kertész Tamara vagyok, pszichológus, coach, szervezetfejlesztő

Mikor hasznos a coaching?

Világunk eredmény- és teljesítményorientált. Kiemelten fontos érték a tudatosság és az aktív, cselekvő jelenlét az életünkben. A coaching segít fókuszban maradni, megoldást találni egy adott helyzetre, fejleszteni azon készségeinket, amik szükségesek a mindennapi helytálláshoz. A coaching módszer eredetileg a sportból került át az üzleti világba, mint egyfajta edzés. Fejlesztés az elmének, a gondolatoknak és a viselkedésünknek. Fontos megjegyezni, hogy sok dologra nem tudunk szerződni coachingban a módszer korlátai miatt. Ilyen például a gyógyulás, a személyiségváltozás, az egyén kontrollján kívül eső események (pl egy állás megszerzése), a belső motiváció megteremtése, a szaktudás vagy a bevétel növelése. Akkor hasznos tehát, ha a mindennapi szokásainkon, életvitelünkön, készségeinken szeretnénk változtatni, de kérdéses a változás mikéntje, és bizonytalan a kimenetele. A coach mederbe terel, fókuszt tart, kontrollál, „megdolgoztat” és olyan kérdések elé állít, amelyeket a hétköznapi életedben senki nem tesz fel.

Az ügyfelek általában olyan témákat hoznak coachingba, mint:

 • Önismeret mélyítése (konkrét kérdésekre fókuszálva)
 • Tudatosság
 • Akut krízishelyzetek 
 • Szokások kialakítása/megváltoztatása
 • Akcióterv, „kis lépések” kitalálása a megvalósításhoz
 • Életvezetéssel kapcsolatos fejlődés („life coaching”)
 • Konfliktuskezelés
 • Stresszkezelés
 • Időgazdálkodás
 • Személyes/társas készségek fejlesztése
 • Támogatás egy kitűzött cél elérésében
 • Vezetői szerepben való fejlődés
 • Munkahelyi stressz kezelése
 • Munka-magánélet egyensúly
 • Kiégés megelőzése
 • Munkahelyi változások (előléptetés, visszaléptetés, munkahelyváltás, karrierváltás, pályakezdés)
 • Sportcoaching
 • Karriercoaching
 • Fenntarthatóság/környezettudatosság
coaching debrecen egyéni coaching
coach debrecen egyéni coaching
coaching debrecen egyéni coaching

Hogyan zajlik a coaching folyamat?

Az egyéni munka nálam úgy néz ki, hogy egy kb 30-45 perces ún. nulladik találkozóval, egy olyan beszélgetéssel kezdődik, amelyen nagyjából körbejárjuk a hozott témát. Ekkor átbeszéljük a folyamat részleteit, kereteit, ezután pedig a megállapodásunk, szerződésünk szerint folytatódik a coaching. A további alkalmak egységesen 50 perc hosszúak és személyesen vagy az online térben zajlanak.

A folyamat átlagos hossza 8-10 alkalom. Többnyire hetente találkozunk személyesen Debrecenben vagy online. Előfordul, hogy határidőkhöz igazodva zajlik a munka vagy egyéb okokból kevesebb alkalomszám áll rendelkezésre, ilyenkor rugalmasan igyekszem alkalmazkodni az észszerű módszertani kereteken belül. A folyamat íve azonban minden esetben ugyanaz, leegyszerűsítve: célt állítunk – akciótervet készítünk – megvalósítunk. A folyamat elején akár több alkalmat is igénybe vehet, míg kikristályosodik a coaching iránya, a folyamat végén pedig szintén kellő időt hagyunk a változás értékelésére, a közös szakasz lezárására.

Amire a velem való munka során számíthatsz

Pszichológus mivoltomból fakad, hogy könnyen megtalálom másokkal a hangot, szervezetfejlesztőként mindig rendszerben szemlélem a helyzetet. A közös munkára komplex folyamatként tekintek.Módszertani palettám színességének köszönhetően sokféle helyzetben tudom hatékonyan támogatni az ügyfeleimet. A coaching folyamatban a beszélgetésen kívül teret kapnak a pszichológiai tesztek, segédeszközök, képkártyák, speciális gyakorlatok és egyéb kreatív kifejezőeszközök, amelyeknek csak a fantázia szab határt.

Amire a velem való munka során számíthatsz:
– Minden ügyfél, minden helyzet, minden megoldás egyedi – ebből nem engedek.
– A coaching számomra azért különlegesen kedves módszer, mert rendkívül rugalmas és megengedő.
– Kreatívan alakítjuk ki a számunkra kényelmes munkamódszert, csak a képzelet szab határt a fejlesztésben használható eszközöknek.

Próbáld ki, milyen a coaching!
Vegyük fel a kapcsolatot!

Coaching Debrecen belvárosában
A személyes konzultációkra Debrecen belvárosában van lehetőség (a Széchenyi utcán).
Az ülések hossza 50 perc, amelynek díja 15000Ft

Az első konzultáció egy 30-45 perces alkalom. Ennek díja egyszeri 10000 Ft

Coaching online (Skype, Teams vagy Google Meet felületen)
Az ülések hossza 50 perc, díja 15000Ft, amely banki átutalással egyenlíthető ki az ülést megelőzően.

Az első konzultáció egy 30-45 perces alkalom. Ennek díja egyszeri 10000 Ft (előre utalással)a

Visszajelzések – Ti mondtátok

Olvass COACHING témájú cikkeket a blogon!

Tetszik, amit itt olvastál? Vagy másképp képzeled a közös munkát?

Vegyük fel a kapcsolatot!