Neked mi jut eszedbe a fenntarthatóság szó hallatán?

 

Nekem a fenntarthatóság a jövőbiztosságot és a hosszútávú megoldásokat jelenti. Legyen szó a saját háztartásomról – hulladékmentesen, vagy azokról a  cégekről, amikkel a fejlődést nem egy összegben, egy lapra tesszük fel.

Azt vallom, hogy a tudománynak bele kell állnia az olyan mindenkit érintő témákba, mint a környezettudatosság, vagy a klímaprobléma. Csakis akkor érhetünk el valamit, ha hiteles információk, valós kutatások állnak a rendelkezésünkre a továbblépéshez. Hiszen a fenntarthatóság a jövő záloga.

Én az ismeretterjesztéssel, szemléletformálással adom hozzá, amit tudok.

Célom, hogy minél többen megismerkedjetek vele, a működésével, és célom egy olyan szemléletet mutatni nektek a környezettudatosságról, amivel nemcsak a saját, de a következő generációk jóllétét is biztosítani tudjuk ezen a bolygón.

A fenntarthatóság pszichológiájával 2018-ban kezdtem el foglalkozni. Ekkor néhány cikkem jelent meg a témában, majd később rádióriport, előadások és workshopok folytatták a sort. Nem tagadom, szívügyemmé vált a téma.
Jelenleg is tartok előadásokat, játékos alkalmakon foglalkozom gyerekkekkel, és ami a legfontosabb, hogy példát mutatok, hisz én is így élek és ezt adom tovább a gyerekeimnek. A mindennapi munkám során több formában is megjelenik a fenntarthatóság:

A MUNKÁSSÁGOMBAN
 1. A következőkben pedig szolgáltatásokat sorolok fel:
  -használom a szervezetfejlesztésben, (hogy jön össze a kettő? miért így dolgozom?)
  -van rá speckó tréning,
  -és előadást is tartok,
  -ebből egy különleges fajta, amit iskolákba viszek. (ez 4 db linket jelent)
A SZEMLÉLETEM

BŐVEBBEN

A mindennapi munkában a munkapszichológiába csempészem bele a fenntarthatóságot – ami sajátos ízt ad az eszköztáramnak –, emellett pedig mint szakújságíró és mint pszichológus szakember is foglalkozom a témával. Egyre nő azoknak a tudományos ismeretterjesztő cikkeimnek a száma, amelyek a fenntarthatósággal, a környezettudatossággal vagy még szűkebb értelemben véve a hulladékmentességről szólnak.

Akit érdekel a téma olvassa el a cikkeimet:
a mindseten
a hulladékmentes.hu-n
kövessen instán

 1. https://mindsetpszichologia.hu/author/ktamara/
  Egy kicsit lazább téma a környezetvédelem, az erről szóló dolgaimat itt olvashatod:
  https://hulladekmentes.hu/category/okopszichologia/