Boldogok a hulladékmentesek… – Rádióbeszélgetés

Január 23-án, szerdán a Karc FM rádió Spájz című műsorában készült velem egy izgalmas interjú. Egy igen fontos és aktuális témáról volt szó. A rádióbeszélgetés interjúalanyaként, pszichológus szakújságíróként nyilatkoztam arról, hogyan találkozik a hulladékmentesség és a pszichológia, hogyan hat a lelkünkre a környezetvédelem.

Egyre többet hallani arról, hogy elindult – stílusosan azt mondhatnánk, hogy a Földből nőtt ki… – egy új „irányzat”, egy új, egyben mégis a gyökerekhez visszataláló életmód. A hulladékmentességről van szó. Úgy tűnik menő, ha egyszer használatos tárgyak helyett tartós megoldásokat választunk, ha a nemcsak arra figyelünk oda, hogy mit melyik kukába dobunk, hanem a hulladék mennyiségére is. Így visszautasíthatjuk a szívószálakat, a zöldségesnél vagy a pékségben a nejlonzacskókat és az egyszer használatos evőeszközöket.

Ez mind nagyon izgalmasan hangzik, éljen a környezetvédelem és fellélegezhet a Föld! Itt viszont még nincs vége az előnyöknek. Ugyanis több megközelítésből arra juthatunk, hogy ez a fajta életmód  a lelkünknek is jót tesz.

A velem készült beszélgetés a 40. perctől hallható.

Korrábbi cikkem a témában itt olvasható.

Hasonló témában keres szolgáltatást?

Vegyük fel a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.