KARRIERTANÁCSADÁS

Karriertanácsadás Debrecen belvárosában és online. Olykor mindenkivel megesik, hogy elágazáshoz érkezik a karrierje vagy nem találja a helyét a munka világában. Ugyanolyan hasznos karriertanácsadásra jelentkezni, ha váltásra készülsz vagy még teljesen előtted a pályaválasztás – és persze számos más esetben, amiről lejjebb szó lesz. Sokat segít egy olyan konzultáció, ahol egy támogató szakember segítségével csak te és a helyzeted kerültök a fókuszba. 

Munkapszichológusként, szervezetfejlesztőként mindig  a dolgozó emberrel foglalkozom. Rengeteg karrierutat, váltást látok, sikereket és kudarcokat egyaránt. A karriertanácsadás a kliens  hivatásáról, kompetenciáiról, értékeiről, az életpályájáról szól. Foglalkozunk az érdeklődéssel, önismerettel, készségekkel, kompetenciával, tehetséggel, motivációval, egyes személyiségjegyekkel, kommunikációs stílussal. Ugyanakkor helyet kaphat az állásinterjúra való felkészülés, önéletrajz átalakítása, próbainterjú lefolytatása is. 

Azoknak szól, akik szeretnének fejlődni, tudatosan jelen lenni a karrierjükben és megtalálni a helyüket a munka világában. A karriertanácsadás online is remekül működik, így rugalmasabb és széleskörűen hozzáférhető bárki számára.

szervezetfejlesztés debrecen

Kertész Tamara vagyok, 
munka és szervezetpszichológus, karriertanácsadó, coach

karriertanácsadás coaching
karriertanácsadás coaching
karriertanácsadás coaching

Milyen esetekben lehet hasznos a karriertanácsadás?

  • Álláskereséskor: akár aktívan, akár passzívan keresel állást. A tanácsadási folyamatban rengeteg olyan hasznos tudással vértezheted fel magad (önismeret, készségek ismerete, önéletrajz, kommunikációs fejlődés), amelyek segíthetnek sikeresen pályázni, munkát vagy munkahelyet találni.
  • Pályaválasztáskor: megtalálni a megfelelő szakmai utat – akár újragondolni egy folyamatban lévő pályaívet. 
  • Aktív/passzív váltáskor: nem egyszerű az aktivitás és passzivitás határait átlépni. Visszatérni a gyermekvállalás után, befejezni egy sportolói karriert, felkészülni a nyugdíjra.
  • Döntéshelyzetben: sokszor kerülünk útelágazás elé a karrierben. A karriertanácsadás tudatosabb, megfontoltabb döntésekhez vezet.
  • Karrierváltásban: akár egy saját cél megvalósítása, akár egy kényszerhelyzet okozza a váltást.
  • Akut krízis esetén: egy váratlan változás akár a munkahelyen, akár a magánéletben, bizony rányomja a bélyegét a napi munkára. Könnyen lehet, hogy a karrierívben is látható változást okoz. Ilyenkor megkönnyíti a helyzetet, ha fókuszáltan egy támogató környezetben áttekintjük a lehetőségeket, végigkísérjük a változást.
  • Új helyzetben: egy pozitív váltás, előléptetés több felelősséggel, más kihívásokkal társul. A karriertanácsadásban mind a felkészülés, mind az új akadályokkal való megbirkózás helyet kap.
  • Céges környezetben: a karriertanácsadás természetesen nem csak egyénileg vehető igénybe. Vállalatok számára is kiemelten fontos, hogy dolgozói karrierútját átlássa, megértse és a lehető legjobb irányba terelje.

Hogyan zajlik a karriertanácsadás?

A karriertanácsadás egy viszonylag rövid konzultációs folyamat. Attól függően, hogy a kliens milyen igényekkel érkezik 1-5 alkalom között változhat a hossza. (Előfordul, hogy valaki csak aktualizálni szeretné az önéletrajzát, ez belefér egy egyszeri 50 perces konzultációba.)  A tanácsadási folyamat itt is egy ún. nulladik konzultációval indul, ahol tisztázzuk az elvárásokat és lehetőségeket, megtervezzük a folyamat hosszát és tartalmát. Jellemzően heti rendszerességgel találkozunk, online vagy Debrecenben.

Ebben a tanácsadási formában jellemzően előkerülnek papír-ceruza tesztek, amelyek mélyítik az önismeretet, segítenek az ügyfélnek elhelyezni saját magát a munka világában. Természetesen más-más területre kerül a fókusz a pályaválasztásnál és egy karrierváltásnál és mindenki más előismerettel, élményanyaggal érkezik, ezért a karriertanácsadás forgatókönyve is máshogy alakul mindenkinél.

A tervezett utolsó alkalommal időt szánunk a tanácsadáson megszerzett tapasztalatok rendszerezésére és egy jövőre irányuló akcióterv megalkotására.

A karriertanácsadás nem egy passzív folyamat. Közösen dolgozunk a megoldási lehetőségeken.

A konzultációkon helyükre tesszük a változás alapköveit. 

saját céljaidhoz a saját eszközeiden keresztül jutsz el. Te valósítod meg a terveidet. Csak olyan dolgokat csinálsz majd, amit valóban szeretnél és készen is állsz rá.

Tehát semmi sem kötelező, a karriertanácsadás lépései egyéni igényekhez igazíthatók.

Az benned meglévő lehetőségeket keressük meg, a saját képességeidet csillogtathatod meg, én csak a tükröt tartom.

A karriertanácsadásnak tehát elengedhetetlen része az önismeret fejlesztése is.

Hol tartasz a karrieredben? 
Nézzünk rá karriertanácsadás keretein belül!

Karriertanácsadás Debrecen belvárosában

A személyes konzultációkra Debrecen belvárosában van lehetőség (időponttól függően a Piac utcán vagy a Széchenyi utcán).
Az ülések hossza 50 perc, amelynek díja 15000Ft
Az első konzultáció egy 30-45 perces alkalom. Ennek díja egyszeri 10000 Ft

Karriertanácsadás online (Skype, Teams vagy Google Meet felületen)
Az ülések hossza 50 perc, díja 15000Ft, amely banki átutalással egyenlíthető ki az ülést megelőzően.

Az első konzultáció egy 30-45 perces alkalom. Ennek díja egyszeri 10000 Ft (előre utalással)

Olvass KARRIERTANÁCSADÁS témájú cikkeket a blogon!

Mi lesz a következő mérföldkő a pályádon?
Vegyük fel a kapcsolatot!