A gyermekek környezeti nevelése a legfontosabb hosszútávú befektetés, amit tehetünk a Földért.

Tegyük úgy, hogy ők is élvezzék: játékosan, logikusan, érthetően.

A bolygó jövője a mi kezünkben van és a következő generáció kezében. Egy gyermek életében meghatározó az, ami a családban történik. Környezettudatos cselekedeteik nagy része az otthoni szokásoknak köszönhető, mégis elengedhetetlen, hogy megjelenjen a téma intézményi körülmények között is. 

Pszichológusként zászlómra tűztem a fenntarthatóságot. Cikkeimmel, munkamódszeremmel és előadásaimmal – gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt – hozom közel az emberekhez a környezettudatosság elméleti, lelki és gyakorlati oldalát. Interaktív bemutatóim és játékos foglalkozásaim úgy támasztják alá az intézményi környezeti nevelést, hogy a gyerekek észre sem veszik, hogy tanulnak.

BEMUTATÓIM...

… gyerekek számára jól érthetően, egyszerűen és logikusan felépítve mutatják be, hogy milyen apró trükkökkel lehet tenni a környezetért. Közben pedig az a szemléletformálás és környezeti nevelés zajlik, ami leginkább felelős a mindennapi szokások kialakulásáért. Játékosan hozzuk közel a gyerekekhez azt a figyelmet, amire nagy szükség van a fenntartható társadalom, az élhető Föld érdekében.

A foglalkozások és előadások, amiket kínálok, kiegészítései az intézményi környezeti nevelésnek. Használható rendszerbe rendezzük a tanultakat és gyakorlatias eszközöket próbálunk ki a környezettudatos életmódhoz. Gyemrekszemmel, gyemrekszívvel érzékelhető gondolatok és összefüggések kerülnek terítékre. 

MIRŐL LESZ SZÓ?

Pszichológusként elsősorban nem a természet ismeretére, hanem az attitűdökre és azok formálására helyezem a hangsúlyt. Bár elhangzik néhány tényszerű adat, néhány gyakorlati tanács, inkább az általános szemléletmód az, amit az előadásaimmal, foglalkozásaimmal át tudok adni.

A bemutatókban mindig szó esik:

A foglalkozásaim, workshopjaim célja nem csupán az ismeretátadás és tanulás. Számomra az a siker, ha a téma felszínen marad, a gyerekek pedig továbbszövik a hallottakat, tapasztaltakat. Hiszen a fenntarthatóság iránti fogékonyságot minden életkorban érdemes növelni.

Ha egyetértünk…

Vegyük fel a kapcsolatot!